Menu

Workshop Fur

  • Skrevet af 

I to dage har Fur lagt jord til en workshop, hvor dansk landdistriktsudvikling var sat under lup

I to dage har Fur lagt jord til en workshop, hvor dansk landdistriktsudvikling var sat under lup.

10 projekter fra hele landet og centrale beslutningstagere fra ministerier, styrelser, regioner, kommuner og organisationer havde taget imod Fur Sogneforenings invitation.

Det hører absolut til sjældenhederne, at et så lille lokalt udviklingsprojekt, som Branding Fur i den grad lægger op til debat om landdistriktsudvikling - men det skete med Workshop Fur. Den 21.-22. marts 2012 havde 42 personer sat hinanden stævne.

Projektdeltagerne kom fra Bovbjerg Fyr, Branding Fur, Gedser, Horslund, Lundby, Læsø, Rødding, Småøernes Fødevarenetværk, Stadil og Vestervig

Landdistriktsudvikling handler i bund og grund om at opkvalificere landdistrikterne, så man tør åbne op og tage imod andre. Med Workshop Fur har vi ønsket at åbne op, og når Fur viser sig i solskin, når maden er god og når Fuur Sparekasses Fonde betaler for indkvartering og bespisning, så er der lagt op til en god modtagelse.

Når man hørte den iver, der blev lagt i præsentationen af projekterne, debatten og anbefalingerne, så er man heller ikke i tvivl om, at workshoppen har givet deltagerne en opkvalificering. Der blev knytte nye kontakter, tænkt nye tanker, set nye muligheder, og der blev givet anbefalinger både til videreudvikling af projekterne og til udformningen af den fremtidige landdistriktspolitik.

"Superflot arrangement" og "Fantastisk inspirerende" var nogle af de roser, som deltagerne kvitterede med. Branding Fur vil gerne minde om, at arrangøren kun sætter rammerne. Det er deltagerne, der skaber indholdet. Tak for jeres engagement.

Også tak til Fuur Sparekasses Fonde, der gjorde workshoppen mulig. Tak til spise- og overnatningsstederne. Herligt, at så lille en ø kan løfte så stort et arrangement.

Den sidste tak blev rettet til Hanne Tanvig, der er seniorforsker på Københavns Universitet. Takken kom fra John Brinch Bertelsen. Han havde arbejdet tæt sammen med Hanne Tanvig under planlægningen af workshoppen. Han sagde blandt andet: "Du indledte workshoppen med at fortælle, at du har arbejdet med landdistriktsudvikling i så mange år, at du af og til kunne føle dig lidt udbrændt. Jeg plejer at være meget enig med dig. Det er jeg dog ikke på dette punkt. Som forsker kunne du nøjes med at være betragteren - men nej det kan du jo ikke. Du vil ikke nøjes med at iagttage. Du vil deltage. Her på workshoppen har du vist os alle, at du ikke er udbrændt. Tværtimod Inderst inde er du en glødende ildsjæl, der vil løfte landdistrikterne. Du er en ildsjæl på et meget højt professionelt niveau. Det er derfor du løfter os alle, og det er derfor, at du er en central person for landdistriktsudviklingen. Tak for et godt samarbejde. Det har været en fornøjelse."

Da gruppebilledet blev taget, havde nogle af deltagerne allerede forladt Fur, for det er travle mennesker, der skaber udvikling i de danske landdistrikter.

Branding Furs projektledelse takker alle for indsatsen.

JBB 22. marts 2012

Foto: FurNyt, KP

{jcomments on}

Til toppen