Menu

Blandt Bonsai planter og Sukkulenter

LidtBedre Brugskunst” og "Cirkeline”, der er naboer, er gået sammen om en fælles udstilling i haven bag den gamle Brugs i Debel på adressen 5-7. Udstillingen viser Bonsai planter, Kirsten og Viggo´s store hobby og Sukkulenter og blomsterdekorationer, som Pia fra ”Cirkeline brænder for

”LidtBedre Brugskunst” og "Cirkeline”, der er naboer,  er gået sammen om en fælles udstilling i haven bag den gamle Brugs i Debel på adressen 5-7. Udstillingen viser Bonsai planter, Kirsten og Viggo´s  store hobby og  Sukkulenter og blomsterdekorationer, som Pia fra ”Cirkeline brænder for.

Udstillingen kan ses hver torsdag aften i juli måned  fra kl. 18.30 – 21.00.

Furnyts udsendte må straks bekende, at hvad haveplanter angår, så er han en ren novice, der ikke ved, eller rettere vidste, hvad en sukkulent var for en størrelse. Men det er, viser det sig, planter, der har meget saftige blade og rødder, der kan klare sig med meget lidt vand, som f.eks. kaktus. Ordet sukkulenter kommer fra  latin: ”succus der betyder "saftig".

Meget bedre var hans viden heller ikke, når det kom til Bonsai-planter. Men der er en mere end 2000 år gammel kinesisk tradition. Oprindelig var det kinesiske munke, der dyrkede træer ud fra læren om en religiøse overbevisning og tro på, at ting i naturen var magiske, f.eks. klipper og træer.

Munkene mente, at træerne dyrket i miniatureform ville indeholde en koncentreret form af magien. Træer med krogede og forkrøblede former mentes at repræsentere menneskekroppen fra gamle og udødelige personer. Teknikken bag miniaturetræerne er, han man jævnligt piller de nye skud helt, eller delvist af, så træet aldrig bliver større, end at det kan stå i en urtepotte.

Med hele denne mangel på viden om Bonsai planter og Sukkulenter mødte FyrNyts udsendte op en torsdag aften i baghaven bag ”LidtBedre” i Debel. Men efter en  omvisning af Viggo, Kirsten og Pia, så er FurNyts udsendte viden på dette område nu helt opdateret, og han kan varmt anbefale andre at gøre ligeså.


14.07.2009
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

Til toppen