Menu

Mjølner-Fur officielt indviet

  • Skrevet af 

Se video
Fredag den 2. marts skete så endelig det, som mange furboere har set hen til: færgen Mjølner-Fur blev officielt indviet.  At det skulle blive den 2. marts, inden det skete, var der nok ikke mange, der havde troet, da færgen ankom til Fur Havn 2. januar i år

Se video.

Fredag den 2. marts skete så endelig det, som mange furboere har set hen til: færgen Mjølner-Fur blev officielt indviet.  At det skulle blive den 2. marts, inden det skete, var der nok ikke mange, der havde troet, da færgen ankom til Fur Havn 2. januar i år. Men dels skulle personalet oplæres i at sejle med færgen, og dels skulle alle mulige papirer og certifikater være i orden, ligesom der var et par børnesygdomme, der skulle overstås.

Men fredag skete det. Et par dage før var et par øl/sodavand/pølsevogne dukket op på havnen. Det skærpede utvivlsomt interessen og efterhånden som tidspunktet for indvielsen nærmede sig, stimlede flere og flere folk sammen på havnen. De var vidne til, at Mjølner-Fur trak ud midt i Fursund, alt i mens Sleipner-Fur sørgede for, at der stadig var forbindelse til fastlandet.  Om bord på Mjølner var særligt inviterede gæster, som således fik en lille sejltur inden den officielle del. Samtidig med var den gamle Stenøre færge, der nu endegyldig har udspillet sin rolle som færge mellem Fur og Branden, sejlet ud i sundet. Kulminationen kom, da de tre færger lagde sig side om side og sagde goddag og farvel til hinanden.

Dernæst lagde Mjølner til kaj, så alle de inviterede kunne gå fra borde. Undtaget var dog borgmester Flemming Eskildsen, der skulle med Mjølner-Fur til Branden og hente de bedste fra Morsø Pigegarde, der skulle stå for den musikalske underholdning om bord.

Efterhånden var molerkajen ved at være godt fyldt med folk, der ville tage den nye færge i øjesyn, og efter at den igen var lagt til kaj, var tiden kommet til den officielle indvielse. Den stod eks-furboen borgmester Flemming Eskildsen for. Forinden kom dog lige en af søværnets helikoptere og strøg et par gange hen over området, som en hilsen til den nye færge.

Dermed var tidspunktet for indvielsen nået og efter at have fortalt lidt om færgeriets historie, og takket de involverede parter, kunne borgmesteren trække i den røde snor og erklære Mjølner-Fur for åbent skib. Dette var signalet givet til en sand invasion af furboere og andre interesserede. Samtidig åbnede et fadølsanlæg midt på vogndækket. Det havde i parentes bemærket været forsvarligt lukket indtil da i modsætning til de to på havnen, hvor udskænkningen var i fuld gang.

Men om aftenen tog de særligt inviterede revanche med en middag på Fur Færgekro. Omkring 50 inviterede gæster fik her ud over god mad en række taler, blandt andet af borgmester Flemming Eskildsen og overfartsleder Villy Svinth. Begge kunne fortæller om en række gode og måske i oplevelsesøjeblikket mindre gode oplevelser, som de havde haft med den nu pensionerede Stenøre færge. Men som havde det til fælles, at de vil kunne give underholdning folk og folk i mellem mange år efter at Stenøre er holdt med at besejle Limfjordens blå vande.

05.03.2012
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Se video: http://youtu.be/AMcjDWOTFuA

 

1 Færgerne Sleipner-Fur og Stenøre hilste på

 

2. Borgmester Flemming Eskildsen holdt indvielsestalen

 

3 - 4. Mange var mødt op til indvielsen

 

5. Kunstnere Inge Plejdrup har allerede brugt den nye færge som motiv

 

6. Dagens festligheder sluttede med spisning for særligt indbudte på Fur Færgekro

 

Senest ændretSøndag, 29 april 2012 06:59
Til toppen