Menu

Kunst for alle 2012 i Skive

  • Skrevet af 

Galleri Karolines Hus fra Fur har i år en dobbeltstand på ”kunst for alle” i Skive –hallerne  den 17.-18. marts i Skive

Galleri Karolines Hus fra Fur har i år en dobbeltstand på ”kunst for alle” i Skive –hallerne  den 17.-18. marts i Skive

 

Karolines Hus præsenterer fem meget anerkendte kunstnere:

Landskabsmalerne Ellen Bye Jensen, Ole Kildegaard, Ole Daniels og keramikerne Marianne Stenholdt Bork, Gerd Baarstrøm.

 

Ellen Bye Jensen

Ellen Bye Jensen har malet på Fur i 14 år. Lyset og landskaberne har været og er en konstant inspiration for EBJ. Hendes tilknytning til Fur er forstærket gennem årene og har ført til, at hun flyttede til øen for 1½ år siden.

EBJ er en travl kvinde: hun driver galleri Karolines Hus, er lektor ved VIA- University College. Og så er der 15 børnebørn at tage sig af. Hun er gift med Troels Madsen, som er i gang med at få Kulturbageriet på Fur, op at stå. Han er også formand for furkunst.dk.

EBJ er medlem af Midtjyske Kunstnere, som udstiller på Jens Nielsen og Olivia Holm Møller Museet i Holstebro.

 

Om Ellen Bye Jensens visionære landskabsmalerier

Det er et landskab skabt af is og ild, vejr og vind og småbitte organiske væsener, som billedkunstneren Ellen Bye Jensen maler. Som en van Gogh –

en Willumsen og en Olivia Holm Møller omskabes de ydre landskaber til indre syner fulde af stærke farver, kraftige konturer og fejende, bugtende og zig-zaggende linjer.

 

Ellen Bye Jensen lader sig inspirere af de konstant skiftende lysforhold i sine tolkninger af de kantede, lagdelte skrænter, de bølgende bakker, det skiftevis oprørte og blikstille hav og skyernes hastige flugt på den høje himmel.

Helhedsindtrykket er ikke dansk. Farveholdningen er nogle gange næsten middelhavsagtig, præget af skarpe, rene og glødende farver, lige så voldsom som Willumsens eksalterede naturscenerier.

 

På denne måde opnår Ellen Bye Jensen en grad af identifikation med det landskab, hun bebor, som er beundringsværdigt usentimental. Hendes malerier er personlige og visionære, og hendes instinktive forståelse for kompositionen og farveholdningen skaber en sikker ramme om det hele.

Tom Jørgensen,  bachelor i Kunsthistorie.

 Redaktør af Kunstavisen, Kunstanmelder for Jyllandsposten

 

Ole Kildegaard

Finder inspiration til sine malerier i naturen ved Vesterhavet, hvor han har boet hele sit liv. Han gengiver farvernes kraft og formernes ynde i sine billeder.

Det er glæden ved livet, der driver værket.

 

Ole Daniels

Ole startede sin karriere som kunstner, ved at vinde en tegnekonkurrence på Thorvaldsens Museum som 13årig. Dette satte for alvor gang i drømmen om at blive kunstner.

Ole Daniels er uddannet tegner/grafiker på Kunsthåndværkerskolen i Kolding og senere uddannet som maler på Århus Kunstakademi.

Ole Daniels har blandt andet arbejdet som grafisk designer, klinisk fotograf og fotograf ved "Cikaden", tredje verdens magasin.

Ole Daniels første udstilling var på Kunsternes Påskeudstilling i 1992 og har efterfølgende udstillet på censurerede udstillinger (KP, KS, KE, SAK's vinterudstilling), Limfjordsudstillingen samt flere gallerier og kunstudstillinger.

 

Marianne Steenholdt Bork

Keramiker, medl. Danske Kunsthåndværkere,

 

Mariannes kunst er fabulerende, fantasifulde figurer. Jeg modellerer op i stentøjs-lér, tegner ornamenter på dem og dekorerer med farver i alle nuancer.

Mariannes passion er løver, og jeg kaldes derfor Danmarks Løvedronning. Men der kommer også fade, konfektfugle, trøffelskåle, vaser og engle fra hendes værksted.

 

Gerd Baarstrøm

Er en keramiker med et lyst sind og en underfundig humor, hvilket kan mærkes som en resonans i hendes verden af keramiske væsener, der befolker stadigt flere steder. Hun har skabt sin helt egen kunstneriske position, hvor hun forener høj professionalitet, fabulerende udfoldelse med stram keramisk fortælleteknik. Der er kun det væsentlige tilbage i historien, når vi som beskuer møder hendes skulpturelle væsener, der inviterer til dialog og ikke mindst til selvstændig fantasi og meddigtning.

01.03.2012
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

Til toppen