Menu

Per Vestergaard fortalte om humor

  • Skrevet af 

Mandag eftermiddag den 20. februar - 2012 havde vi en fantastisk skøn eftermiddag i centerklubben, idet den forhenværende lærer Per Vestergaard fra Ålbæk forstod at få os til at grine, så vi var lige ved at revne

Mandag eftermiddag den 20. februar - 2012 havde vi en fantastisk skøn eftermiddag i centerklubben, idet den forhenværende lærer Per Vestergaard fra Ålbæk forstod at få os til at grine, så vi var lige ved at revne.

Han var født i Løkken i 1938 og gik først på gymnasium i Hjørring, hvorefter han fik sin læreruddannelse i Silkeborg, og efter et år som ung lærer på Læsø, fik han lærerembede i Ålbæk, og det havde han så, til han gik på pension i 1998.

Han har så siden taget rundt i landet og fortalt om sine vanvittige morsomme oplevelser, og vi fik rigtig lattermusklerne rørt.

Han elskede at cykle rundt i landet og havde fået bygget en tung bjergcykel og med efterspændt trailer vejede den 80 kg, og med dette køretøj var han her på Fur i sommeren 2007 og lå i telt i 2 døgn på Råkilde camping plads, men kunne ikke sove om natten, fordi der i naboteltet var et ungt par som snorkede højlydt, men han fandt ud af, at det var en stor sct. Bernhardshund, der var synderen.Han havde hørt så meget om Fur Bryghus, at han gik til fods fra campingpladsen og dertil, fordi han håbede at få noget at spise der , men det kunne han ikke, da det skulle bestilles først, men han kunne godt få noget af deres dejlige øl, og han fik så meget, at han sang i vilden sky på tilbagevejen.

Han indledte med at synge en sang, som han havde skrevet til sin kone, fordi hun altid var efter ham på grund af hans roderi, og den havde han kaldt. "Nullermandens vise", og vi morede os kosteligt over det, og han fortalte en masse sjove anekdoter om livet blandt vendelboerne.

Som 9 årig da han gik i Løkken skole morede børnene sig med at brænde celuid af med et brændglas, og en' af kammeraterne fik ham så til at rette brændglasset mod en genstand, som han havde fundet ved en' af de tyske bunkere, der var så mange af ved stranden ved Løkken.

Han havde godt nok en anelse om, at det var noget farlig stads, og ganske rigtigt, det var en tysk granat som eksploderede lige op i synet på ham med et voldsom brag og rev hans venstre hånd af, og det lavede han meget sjov ud af.

Han fortalte, at da han havde besluttet at lade sig pensionere som 60 årig, sagde skoleinspektøren til ham, at nu var han med til at forskønne Ålbæk skole ved sin fratrædelse. Han havde en vidunderlig humor helt igennem og sagde, at man skulle lade være med at fokusere på det, man ikke kan, men derimod glæde sig over det man kan.

Det var en pragtfuld eftermiddag. Erik Th. Nielsen 

Senest ændretOnsdag, 22 februar 2012 20:38
Til toppen