Menu

Fur Børnehus har vokseværk

  • Skrevet af 

Straks i forgangen til Fur Børnehus ses det, at her er mange børn. Samtlige garderobeskabe og hylder er besat.  FurNyt er nemlig taget på besøg for at høre om de seneste tiltag

Straks i forgangen til Fur Børnehus ses det, at her er mange børn. Samtlige garderobeskabe og hylder er besat.  FurNyt er nemlig taget på besøg for at høre om de seneste tiltag.

Da Fur Børnehus slog dørene op den 1. oktober 2010 skete det på baggrund af, at Fur sund Skole ikke ønskede at føre den daværende børnehave videre og at kommunen var af samme mening. Allerede inden åbningen steg børnetallet og ved åbningen var hele 17 børn – 6 i vuggestuen og 7 i børnehaven – indskrevet. Siden er det bare gået fremad og i dag er der 12 vuggestuebørn og 13 børnehavebørn indskrevet. Succesen havde dog den bagside, at hvor der tidligere syntes lidt halvtomt i lokalerne, nu var overfyldt.

Børnehuset har som bekendt til huse på Fur Skole, hvor børnetallet gør, at der er rigeligt med plads. Derfor blev der indledt forhandlinger om at bryde en væg ned og inddrage nabolokalet på skolen, der blev brugt til billedkunst.

Aftalen blev, at Børnehuset fik lov at leje lokalet på 40 m2 mod at indrette et andet lokale på skolen, så det kan bruges til billedkunst.

Som sagt så gjort. Børnehusleder Hanne Hansen fortæller, at der var en helt urolig opbakning i forældrekredsen, blandt håndværkere og Furs fonde. Begge lokaler blev sat i stand ved frivillig arbejdskraft og den 1. december kunne Børnehuset slå dørene op til det nye lokale.

I øjeblikket er der tilknyttet 8 ansatte til børnehuset, hvoraf de fem er bosiddende på Fur. Hanne Hansen fortæller også, at Børnehuset er kommet ud af det første år uden underskud, hvilket ellers er almindeligt for nyetablerede institutioner. Dette skyldes i høj grad den lokale opbakning. Stadig er der mange private, der uden at have nogen særlig tilknytning til Børnehuset, donerer et beløb. Børnetal og økonomi gør, at de næste tre år synes sikret.

Til marts skal der være generalforsamling. To fra bestyrelsen ønsker ikke genvalg, men nye har allerede tilkendegivet, at de gerne vil give et nap med i bestyrelsesarbejdet. Dette går stik modsat den tendens, at ingen ønsker at påtage sig bestyrelsesarbejde, som mange andre foreninger må kæmpe mod.

 

Leder og ansatte har således svært ved at skjule deres optimisme for fremtiden, og det er jo ikke nogen ringe ting i en tid, hvor selv store lande i Europa er truede af bankerot.

14.02.2012
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

Senest ændretSøndag, 12 januar 2014 22:59
Til toppen