Menu

På Fur støtter solceller lokalsamfundet

  • Skrevet af 

Den 22. februar 2012 fra kl. 19.00-21.00 bliver der afholdt et informationsmøde i Fur Forsamlingshus, hvor interesserede kan få svar på deres spørgsmål om solceller. Det er gratis at deltage i informationsmødet, men man skal tilmelde sig

Den 22. februar 2012 fra kl. 19.00-21.00 bliver der afholdt et informationsmøde i Fur Forsamlingshus, hvor interesserede kan få svar på deres spørgsmål om solceller. Det er gratis at deltage i informationsmødet, men man skal tilmelde sig på www.solceller.dk.

På Fur er man i gang med at udvikle en mini-model af fremtidens bæredygtige og energirigtige samfund. Og i ét af de spændende energimæssige tiltag går vedvarende energi hånd i hånd med lokalt engagement. For hvert solcelleanlæg, der bliver solgt, donerer EnergiMidt nemlig et solpanel til det lokale forsamlingshus.
Hele tre ting på én gang. Det kunne være sloganet for det solcelleprojekt, der i øjeblikket tilbydes beboerne på Fur. For med EnergiMidts nye solcellepakke, kan man både gøre noget godt for sin økonomi, miljøet og samtidig støtte lokalsamfundet. For hvert solcelleanlæg, der bliver solgt på Fur, donerer EnergiMidt nemlig et solpanel til det lokale forsamlingshus på Fur.

- Konceptet er simpelt. Den enkelte Fur-boer kan både gøre noget godt for miljøet, sin pengepung og støtte lokalsamfundet. Fur Forsamlingshus har et årligt elforbrug, der ca. svarer til den strøm, 24 solcellemoduler kan lave. Som Fur-boer kan du altså hjælpe med til at gøre Fur Forsamlingshus selvforsynende med el – og dermed skabe grobund for endnu flere gode, lokale oplevelser. Det er et ret unikt koncept, som netop er skruet sammen ud fra en idé om, at det lokale fællesskab og sammenhold er vigtige værdier, fortæller Gitte Wad Thybo fra EnergiMidt og projektleder for Innovation Fur.

Solcellekampagnen løber frem til 15, juni og er stablet på benene i relation til udviklingsprojektet Innovation Fur, som er et samarbejde mellem Fur, Skive Kommune og EnergiMidt. Visionen for Innovation Fur er at demonstrere, hvordan moderne teknologi, digitalisering og energirigtige løsninger kan være med til at udvikle fremtidens bæredygtige samfund. Innovation Fur arbejder inden for forskellige områder som fx vedvarende energi, energirådgivning, digitalisering af velfærdsydelser og hjemmets teknologier.

Stor interesse for solceller
Og der er en stadig stigende interesse for solceller, hvilket man tydeligt mærker hos EnergiMidt, der er landets førende virksomhed inden for salg og installation af solceller.

Den store interesse for solceller er en naturlig konsekvens af, at et solcelleanlæg på taget af privatboligen i dag kan være tjent hjem efter mindre end 10 år. Og det er der flere grunde til. Elpriserne er nemlig generelt stigende og forventes at fortsætte opad de kommende år. Derimod er priserne på solcelleanlæg faldende og oven i købet billigere at sætte op på grund af regeringens håndværkerpulje, der giver et fradrag på op til 15.000 kroner på arbejdslønnen.

- Mange vil gerne have deres eget CO2-neutrale elværk på taget, der sænker deres elregning markant. Vi har løbende holdt mange informationsmøder rundt om i det landet, og hver eneste gang har interesserede været på venteliste. Det kan jeg godt forstå, for husejere har mange kvalificerede spørgsmål inden de går ud og bruger måske 100.000 kroner på et solcelleanlæg, fortæller Jørgen Due Thomsen, der er markedschef i EnergiMidt.

Informationsmøde i Fur Forsamlingshus
Den 22. februar 2012 fra kl. 19.00-21.00 bliver der afholdt et informationsmøde i Fur Forsamlingshus, hvor interesserede kan få svar på deres spørgsmål om solceller.
- Der kan være en lang række spørgsmål, som det er rart at få svar på: Hvilket solcelleanlæg passer til min bolig? Giver solceller genskin? Dækker min husforsikring? Hvad sker der med den strøm, der bliver lavet når jeg er på ferie? Hvor mange penge tjener jeg? Det er bare nogle af de spørgsmål, man kan få svar på til mødet, siger Jørgen Due Thomsen.

Det er gratis at deltage i informationsmødet, men man skal tilmelde sig på www.solceller.dk.

Hent en pdf ved at klikke her
 

Senest ændretOnsdag, 01 februar 2012 22:03
Til toppen