Menu

Berit Andersen fra furkunst.dk udstiller sine spændende ikoner på Fur Strandhotel

  • Skrevet af 
Berit Andersen fra furkunst.dk udstiller sine spændende ikoner på Fur Strandhotel

Berit fortæller om sine ikoner:

”Jeg har arbejdet med ikoner de sidste 5 år. Jeg laver moderne ikoner, hvor fantasien får lov til at blomstre, og mange spændende processer sættes i gang. Jeg bruger rigtig mange forskellige materialer: drivtømmer, gamle gulvplanker og mdf-plader kan danne baggrund. Herefter starter opbygningen. Alt kan bruges: bl.a. smykker, knapper, diverse "skrot" - gerne rustent, skruer og søm, kobberplader, gips, malertape, kulfarver, shellak, bladguld, skrifter fra gamle bøger, keramik som jeg selv former og brænder, og meget mere.

Maleriet er kommet til i år hvor jeg ville prøve at male mine ikoner. Så man vil kunne genkende stilen, opbygning og farverne fra ikonen. Jeg bruger mange af de samme teknikker, som jeg har fra ikonerne. Billede/papir overføring bliver brugt, og modellerpasta for at give dybde og spændende struktur. Jeg klipper mønstre i malerruller, og det giver en sjov effekt på lærredet, og så ruller jeg i flere gennemsigtige lag.

 

Jeg har i mange år afprøvet mange forskellige kreative sider af mig selv: akvarel, oliemaling, filtning, strik, pileflet, men jeg har ikke følt den tilfredsstillelse, som jeg får i arbejdet og opbygningen af ikoner. Min fantasi og udtryksform får lov at få frit løb. Jeg finder hele tiden nye kombinationer, farvesammensætninger og blandingsformer, som pludselig giver ikonen eller billedet liv. Det er en kreativ proces, hvor mange af de ting jeg har afprøvet i årenes løb også indgår.

I mine ikoner og billeder kan der være religiøse symboler. For mig er det vigtigt, at beskueren selv finder frem til sin egen fortolkning af mit værk.

Om det har en religiøs betydning, eller om det bliver opfattet som en dekoration, er op til beskueren.”

Udstillingen på Fur Strandhotel varer fra 1. december til 1. marts.

Senest ændretFredag, 18 april 2014 18:00
Til toppen