Menu

Mjølner-Fur - døbt i Assens

  • Skrevet af 

Se video
Torsdag den 17. november blev Furs nye færge navngivet på Assens Skibsværft. Navnet blev Mjølner-Fur og Elke Mølgaard fik ære af at være gudmor. I sin tale kunne hun blandt andet fortælle, at hendes tipoldefar først i 1900-tallet havde solgt færgerettighederne til kommunen. Færgesejladsen var dengang knyttet til Fur Færgekro og foregik i robåd

Se video

Torsdag den 17. november blev Furs nye færge navngivet på Assens Skibsværft. Navnet blev Mjølner-Fur og Elke Mølgaard fik ære af at være gudmor. I sin tale kunne hun blandt andet fortælle, at hendes tipoldefar først i 1900-tallet havde solgt færgerettighederne til kommunen. Færgesejladsen var dengang knyttet til Fur Færgekro og foregik i robåd.

Navnet Mjølner er blevet foreslået af elever på Fur Skole, og de kan nu imødese en tur Fur rundt med den nye færge.

Siden Elkes tipoldefar afhændede færgeriet til kommunen, er der kommet motor på og den nye Mjølner har hele fire af slagsen, så vidt den udsendte kunne tælle. To hovedmotorer og to hjælpemotorer. Efter at champagneflasken var knust mod skibssiden var der nemlig rundvisning for den sluttede skare, der talte folk fra kommunen, Assens Skibsværft, samt den lokale presse. Rundviseren var overfartsleder Villy Svinth, der har fulgt byggeriet tæt, både i Polen, hvor skroget blev svejset sammen, og i Assens, hvor færgen færdigmonteres. Således var motorerne netop blevet installeret.  Overalt bærer det præg af, at vi lever i en tidsalder, hvor det er elektronikken, der har taget over.  Alle funktioner overvåges af computere, der straks melder, hvis noget er galt. Skulle der opstå brand ved motorerne, så kan hele maskinrummet fyldes med skum.

Færgen er en halv meter bredere end den nuværende Sleipner Fur. Det betyder, at der bliver bedre plads på dækket.  Der er også bedre forhold for personalet end på den gamle færge.

 Rundturen endte i styrehuset, der er spækket med elektronik. Efter planen, så skal de to færger skiftes til at sejle 14 dage af gangen. Den nye færge ventes indsat en gang i januar. Først skal de sidste monteringer foretages og dernæst skal den prøvesejles i farvandene mellem Assens og Als. Dernæst går turen til Fur, hvor den også skal prøvesejles, så personalet kan oplæres til at sejle med den. Så et godt gæt er, at færgen sættes ind på overfarten Fur – Branden engang i januar 2012.

Se video med rundvisning på Mjølner-Fur: http://www.youtube.com/watch?v=j3VqJyCr-4c

18.11.2011
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

 

 

Senest ændretSøndag, 29 april 2012 07:01
Til toppen