Menu

Hollandsk par har købt hus på Fur

  • Skrevet af 

Tilflytterprojektet LivinSkive giver nu sit første afkast. Et par fra Holland har netop underskrevet købsaftalen på et hus på Fur og har dermed taget det første konkrete skridt mod en tilværelse på Skiveegnen.

Skive Kommune er gået helt nye veje for at få nye tilflyttere til lokalsamfundene. Som den første kommune i landet, tegnede Skive Kommune sidste år kontrakt med en norsk konsulentvirksomhed, der har specialiseret sig i at skaffe tilflyttere fra Holland til yderområder i Norge og Sverige. Nu giver investeringen sit første afkast.

- Det glæder os meget, at vi snart kan byde velkommen til vores første hollandske tilflyttere. Det er positivt, at der nu begynder at komme noget ud af indsatsen for at tiltrække flere borgere til vores egn. Jeg ved, der arbejdes målrettet med flere hollændere, som også viser reel interesse for at flytte hertil, så vi regner bestemt med, at flere snart vil følge efter, siger borgmester Flemming Eskildsen, Skive Kommune.

 

Theodore og Aliaksei Diehl-Peshkurhar siden foråret ønsket at flytte til Fur. De har tidligere besøgt Danmark flere gange og seriøst diskuteret at immigrere hertil, men først på en emmigrationsmesse i Holland i begyndelsen af året hørte de om Skiveegnen og Fur.

- Det var en positiv ’Danish surprise’ for os. Jeg tror ikke, man kan finde så ekstraordinær naturlig skønhed og total stilhed noget sted i verden, kun 30 minutter fra Skive by og 60 minutter fra Karup Lufthavn, hvor der er adgang til internationale forbindelser. Vi rejser ofte i forbindelse med vores arbejde, og kombinationen af skønhed og nærliggende tjenesteydelser var en afgørende faktor for vores beslutning om at bo her, fortæller Theodore Diehl-Peshkur, selvstændig PR-konsulent for internationale virksomheder.

Parret regner med at overtage huset fra den første oktober. Mens huset sættes i stand, vil de pendle mellem Holland og Fur, og når huset står klar, formentlig engang i det tidlige forår, flytter de ind.

 

Forud for boligkøbet har Skive Kommune hjulpet parret med at få styr på en lang række formaliteter såsom regler omkring opholdstilladelse og køb af fast ejendom i Danmark, kontakter til banker omkring finansiering.

- Råd og vejledning med de lavpraktiske opgaver gør en konkret forskel for de hollændere, som viser interesse for at flytte hertil. Det betyder noget, at vi er der for dem, når de skal finde rundt i og forstå de danske systemer, fortæller Ditte Staun, udviklingskonsulent i Skive Kommune.

Projektet er en del af Skive Kommunes overordnede bosætningsindsats: LivinSkive. Hollænderprojektet er gennemført i samarbejde med en række lokale ildsjæle fra Rødding, Glyngøre og Fur. Alle tre lokalområder har kontakt til interesserede hollændere, som er langt i processen, men det tyder altså på, at Fur bliver det første sted, der tage imod nye borgere fra Holland.  

- Vi er rigtig glade for, at alt det praktiske nu er gået i orden, og vi ser frem til at byde parret velkommen på øen. Og selv om der i første omgang ’kun’ er tale om to nye borgere - og vi jo selvfølgelig gerne vil have mange flere - så skal alt jo begynde et sted. Vi tror på, at der vil komme flere, for vi er ikke i tvivl om, at Fur har noget af det, som hollændere mangler: skøn natur og højt til himlen, siger John B. Bertelsen, projektleder, Branding Fur.

01.09.2011
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

{jcomments on}

Til toppen