Menu

Ny færge snart svejset sammen

  • Skrevet af 

Den nye færge, der efter planen skal indsættes på Stenøre – Branden den første november er ved at være færdigsvejset på værftet i Gdynia i Polen.  Det fortæller Overfartsleder Villy Svinth, der netop er kommet hjem efter at have besøgt værftet.  Sidst i august kommer skibet til et værftet i Assens, hvor det skal færdigmonteres

Den nye færge, der efter planen skal indsættes på Stenøre – Branden den første november er ved at være færdigsvejset på værftet i Gdynia i Polen.  Det fortæller Overfartsleder Villy Svinth, der netop er kommet hjem efter at have besøgt værftet.  Sidst i august kommer skibet til et værftet i Assens, hvor det skal færdigmonteres.

I år er det lavet sådan, at Sleipner-Fur ikke skal på værft. Den tages kun ud af drift i tre timer, hvor en dykker skal undersøge bunden, så søfartsstyrelsen kan sikre sig, at alt er i orden. Det vil ske på et tidspunkt, hvor det generer færrest muligt, siger Villy Svinth.

I Assens  bliver færgen også navngivet. Hvad navnet bliver, er indtil videre en velbevaret hemmelighed, ligesom det heller ikke er bestemt, hvor når det vil ske. 

Indsættelsen af den nye færge betyder til gengæld, at det sikkert er et farvel til den gamle færge Stenøre. Selvom den er erklæret bevaringsværdigt, så tvivler Villy meget på, at der kan skaffes midler til at holde den sejlende.  

16.07.2011
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Senest ændretLørdag, 31 december 2011 11:43
Til toppen