Menu

Bentonitleverance til Damolin

  • Skrevet af 

Fredag d. 27. maj observerede jeg, at der kørte usædvanlig mange tungt lastede biler forbi med Bentonit til "Damolin", som blev fragtet hertil af et kæmpestort russisk skib, der hed: Kristin D

Fredag d. 27. maj observerede jeg, at der kørte usædvanlig mange tungt lastede biler forbi med Bentonit til "Damolin", som blev fragtet hertil af et kæmpestort russisk skib, der hed: Kristin D.

Jeg kunne se, da jeg kørte på Sundevej, at det var ualmindelig stort efter vores forhold, og derfor tog jeg ud til det for at kigge lidt nøjere på det.

Der var så højt et styrehus, fordi det var beregnet til at sejle med containere på dækket, og det var for højt til at kunne gå under "Sallingsundbroen", men det var heller ikke nødvendigt, da det kom fra Ålborg, hvor der var blevet losset 600 tons som blev kørt herned på lastbiler, da det ikke kunne gå herned med så stor en last, men de resterende 2600 tons kunne lige gå an.

Skibet blev losset med en kæmpekran fra Skive, som ved hjælp af de mange lastbiler klarede losningen på en almindelig arbejdsdag, dybt imponerende. "Damolin" importerer bentonitten fra Cypern, hvor det bliver gravet op af jorden og bliver brugt i deres kattegrusproduktion.

02.06.2011
Erik Th. Nielsen

Senest ændretSøndag, 05 juni 2011 15:42
Til toppen