Menu

Fur Ø Arena klar til ny sæson

  • Skrevet af 

Fredag den 8. april var officiel åbningsdag for Fur Ø Arena. Fra kl. 15.30 og et par timer frem kunne der købes medlemskort. Eftermiddagen igennem var der en jævn tilstrømning.  Mange børn benyttede sig af lejligheden til at spille bold på multibanen, mens de i den mere modne alder nøjedes med at nye en øl eller sodavand i det gode vejr

Fredag den 8. april var officiel åbningsdag for Fur Ø Arena. Fra kl. 15.30 og et par timer frem kunne der købes medlemskort. Eftermiddagen igennem var der en jævn tilstrømning.  Mange børn benyttede sig af lejligheden til at spille bold på multibanen, mens de i den mere modne alder nøjedes med at nye en øl eller sodavand i det gode vejr.

FurNyt har i arkivet fundet lidt fra Arenaens historie.Først var der et større indsamlingsarbejde, hvor der skulle skaffe to millioner kroner. Det lykkedes forbløffende hurtigt gennem fonde på og uden for Fur.  I december 2008 begyndte arbejdet. I den anledning blev naboerne til banen inviteret på øl og pølser:

 

”Indsamlingen af midler til den kommende Fur Ø Arena er som tidligere meddelt slut og arbejdet er netop påbegyndt på pladsen syd for Brugsen. I den anledning havde Sogneforeningen torsdag den 11. december kl. 16.00 indbudt naboerne til den nye Ø Arena på en kop øl samt varme pølser og brød.

Trods bidende kulde mødte mange op og kunne ved selvsyn konstatere, at arbejder var i fuld gang. Traktorer planerede ud og lastbiler kom med sand og tippede af. Samtidig var folk i København ved at læsse mange tons granit, der efter planen skulle ankomme den følgende dag.

Der anlægges en 18 hullers minigolfbane, en petanquebane, en multibane til boldspil og to skateboard ramper. Boldspilbane og skateboardbane, anlægges så langt væk fra bebyggelsen, som muligt.”

 

Den 30. januar 2009 kunne FurNyt fortælle:

”Arbejdet på den kommende Ø Arena har nydt godt af den milde vinter og skrider godt fremad.

Konturerne af hele Ø Arenaen begynder nu at rejse sig på pladsen ved Brugsen. Stenene omkring minigolfbanen er ved at være på plads, og arbejdet på det resterende skrider også godt frem. Det giver begrundet håb om, at Sogneforeningen kan invitere til åbning inden sommer.”

Lørdag den 25. april 2009 blev Fur Ø Arena åbnet. Det blev en rigtig festdag med strålende solskin.

”Allerede på Sundevej kunne de kørende se, at noget stort var i gære. Der holdt parkerede biler på begge sider af vejen, og på Brugsens store parkeringsplads, var alt optaget. Mange havde tyvstartet og var allerede i gang med minigolf eller en bold på multibanen. Klokken 13.00 kunne en stolt formand for Fur Sogneforening, Holger Lundgaard stige op på podiet, der bestod af fire europaller stablet over på hinanden. Ved hans fødder stod en signalkanon og strittede faretruende med lunten.

”Vi er stolte over, at noget sådant kan lade sig gøre at etablere – vi har skaffet 2 millioner kroner og det er fantastisk”, sagde Holger Lundgaard efter, at han havde budt de mange mennesker velkommen …”

Efter at talerrækken var ovre stod kun selve åbningen tilbage. Det foregik efter alle kunstens regler:

”Dernæst blev alle baner bemandet. Sponsorerne tog sig af minigolfen, Børnene i Fur skole af multibanen og skaterbanen, og andre af petanque banerne.  …

Med et øredøvende brag, der fik det til at ringe for den udsendtes ører i flere minutter, startede alle aktiviteterne.”

Med dette lille historiske tilbageblik er Fur Ø Arena klar til sin tredje sæson - og her er en række billeder til illustration af 'historien':

{besps}artikler2011/furorena{/besps}

11.04.2011
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

{jcomments on}

Senest ændretTirsdag, 12 april 2011 18:03
Til toppen