Menu

Museumsfolkene viste gamle Furfilm på Ældrecenteret

  • Skrevet af 

Der var fuldt hus i Ældrecenterets spisesal mandag eftermiddag d. 21. marts, da museumsfolkene John Berthelsen og Alek Krylow viste gamle. Furfilm, og gav os en rigtig skøn oplevelse

Der var fuldt hus i Ældrecenterets spisesal mandag eftermiddag d. 21. marts, da museumsfolkene John Berthelsen og Alek Krylow viste gamle. Furfilm, og gav os en rigtig skøn oplevelse.

Den første film var optaget af fiskerimuseet i Esbjerg for 40 år siden, og var med og var med rebslager Johannes Thorsen og skildrede, hvordan han fremstillede reb og tovværk.

Den næste var en demonstration af, hvordan plumpfiskeriet foregik i gl. dage, og her var Vilh. Færk, Morten Pedersen, Kr. Ladegård og Ingvard Lund i aktion.

Den 3. film var optaget i 1956 af repræsentant Eriksen fra Herning og skildrede hverdagslivet på Fur, og kom vidt omkring på hele Fur med flotte landskabsbilleder, og især fiskeriet blev der gjort meget ud af.

Vi så endnu en film optaget af Morten Gammelgård fra Skive i 1960, og her gik de helt tæt på bundgarnsfiskeriet, og dengang var der så mange fisk, at vi i dag slet ikke kan forstå, at det var rigtigt, men billederne lyver ikke.

Det var sjovt at se, når de kom i land med deres fangster og skulle losse deres både, særlig mange sild havde de med og kunne fylde en masse fiskekasser med dem, der var også en utrolig masse ål, som vi i dag slet ikke kan forestille os.

Det var rigtig sjovt at se de gamle Furfiskere i deres job, som alle er borte vist nok på nær Orla Bådsgård.

Det var en vidunderlig eftermiddag.

25.03.2011
Erik Th. Nielsen

Til toppen