Menu

Fur: Mulighedernes ø

  • Skrevet af 

Ordene er ikke mine, men udtalt af Birgit Ladefoged ! 

Ordene er dog så god en beskrivelse af ånden på Fur, at jeg vælger at låne dem

Ordene er ikke mine, men udtalt af Birgit Ladefoged ! 

Ordene er dog så god en beskrivelse af ånden på Fur, at jeg vælger at låne dem

Børnehuset er et godt eksempel. Som udgangspunkt lukkes kommunens tilbud, og der henvises til børnehaven i Selde.  Problemstillingen er det vigende børnetal, der er svært at benægte. Her kunne historien være endt. Forældrene kunne vælge at pendle til Selde, og blot konstaterer at sådan var forholdene hos os.

Men i stedet ses der nye muligheder, og på trods af hårde ods, tager en forældregruppe sagen i egen hånd. De begynder planlægningen af et privat børnehus, og lægger et utal af frivillige arbejdstimer i projektet.

I  dag står øen med et privat børnehus, med langt flere og mere frie udviklingsmuligheder, end det tidligere kommunale tilbud. Økonomien ser god ud, og selv børnetallet overrasker positivt.

Pt. ser børnehusets største problem (ironisk nok)ud til at blive pladsmangel.

Samtidig med at øen fik et privat børnehus, står der stadig et lidt glemt kommunalt tilbud til rådighed for øens småbørnsforældre, nemlig muligheden for en dagplejeplads.

Som kommunens alternativ til Selde børnehave, blev det besluttet, at forældrene skulle have mulighed for at vælge en dagplejeplads på øen. Dette tilbud står stadig ved magt. Hvis enkelte forældre måske har svært ved institutionsmodellen til de aller mindste, og derfor helst vil udskyde dette valg til barnet er lidt ældre, så kræver det bare et opkald til kommunen, og den tidligere dagpleje på øen kan bruges igen.

Beslutningen om nedlægning af den kommunale børnehave har altså resulteret i, at vi i dag står med flere valgmuligheder end før. Furboerne har endnu engang taget skeen i egen hånd, og endt ud med et positivt resultat.

08.03.2011
Hilsen Elke Mølgaard

Senest ændretOnsdag, 09 marts 2011 18:22
Til toppen