Menu

Jul på Fur

  • Skrevet af 

I søndags holdt Furs handlende og forretningsdrivende åbent om eftermiddagen. Det er en tradition, der går tilbage til midten af 1990erne, at den første søndag i advent er der juleåbent.  Hele eftermiddagen var der livlig trafik på kryds og tværs af øen. Mange steder blev der serveret lidt godt til ganen og noget til den søde tand

I søndags holdt Furs handlende og forretningsdrivende åbent om eftermiddagen. Det er en tradition, der går tilbage til midten af 1990erne, at den første søndag i advent er der juleåbent.  Hele eftermiddagen var der livlig trafik på kryds og tværs af øen. Mange steder blev der serveret lidt godt til ganen og noget til den søde tand. Rundt omkring  var der mulighed for at købe lodder, som spejderne og Fur Bådelaug stod for salget af. Gevinsterne kunne indløses i kroens store sal, der således blev omdrejningspunkt for dagens juleri. Her stod nemlig de mange gevinster, som var skænket af øens forretningsdrivende.

Sidst på eftermiddagen var der pludselig masser af horn og blå blink på havnen. Det var Furs eneste brandbil, der kom om ikke susende, så dog rullende ind på havneområdet. Grunden til den forsigtige kørsel var, at tre julemænd havde taget ophold på ryggen af den store vandtank. Herfra kastede de karameller til de mange børn, der i mørket på et splitsekund fandt godbidderne.

Derefter kom øjeblikket, hvor den store nedtælling kunne begynde og ved nul blev træet tændt, og et øjeblik efter lød: “På loftet sidder nissen med sin julegrød …” over havnen. Dermed må det siges, at nu er også Fur gået inde i den afgørende nedtælling til juleaften, der, hvis nogle skulle have glemt det, er den 24. december.

30.11.2010
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


Til toppen