Menu

Jeg bor på Fur - altså er jeg furbo

  • Skrevet af 

Borgermødet på Fur Færgekro onsdag den 27. Oktober, hvor der var stor folkelig opbakning til EnergiMidts ide om at anlægge en it-motorvej på Fur, tog pludselig en uventet drejning. En taler, der så vidt redaktionen er orienteret, har sit stamtræ på Fur i orden, foreslog, at nu skulle det være slut med at tale om “tilflyttere” og “furboere”

Borgermødet på Fur Færgekro onsdag den 27. Oktober, hvor der var stor folkelig opbakning til EnergiMidts ide om at anlægge en it-motorvej på Fur, tog pludselig en uventet drejning. En taler, der så vidt redaktionen er orienteret, har sit stamtræ på Fur i orden, foreslog, at nu skulle det være slut med at tale om “tilflyttere” og “furboere”. For eftertiden er en furbo slet og ret en, som har adresse på Fur. Denne nytolkning af Fur-borgerskabet bryder radikalt med den ofte mødte påstand om, at det først er tredje generation født på øen, der er at betragte som  rigtig furbo.

Selv om en enkelt mishagsytring eller to fulgte forslaget, så blev det alligevel om ikke officielt vedtaget, så dog så godt modtaget, at vi tilflyttere takker for “Fur-borgerskabet”. Det betyder, at når vi for eftertiden  ude i den store verden bliver spurgt om, hvad nationalitet vi er, blot kan svare: furbo. Tak for det.

28.10.2010
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Til toppen