Menu

Limfjordssalat fra Fur Færgekro

  • Skrevet af 

Opskrift fra Muslingedagen 2010

Grundtilberedningen af muslinger

Skrub muslingerne med en stiv børste og rens dem for skæg. Smid knuste muslinger ud, og de åbne muslinger, der ikke lukker sig, når man slår på dem.

I en tykbundet gryde lægges laurbærblade, en tsk. hel peber, ½ porre i ringe, lidt persille, et løg skåret i ringe samt gulerod i passende stykker. 1 dl hvidvin tilsættes. Grofthakket hvidløg kan tilsættes efter behag.

Der tændes for gryden, som står få minutter under låg.

Gryden fyldes ca. halvt op med muslinger. Der skal være plads til at muslingerne kan åbne sig.
Let låget efter 3-4 minutter, hvis de øverste muslinger har åbnet sig, så er processen slut.

Man kan evt. for smagens slyld lade muslingerne trække i gryden.

Bemærk: Til alle opskrifter kan bruges muslinger naturel / frosne.

1 kg friske muslinger = 250 g muslinger naturel / frosne


425 g muslinger i vand

1/4 agurk

4 tomater

1/2 løg

1 lille bundt persille

Salatdressing:

2 spsk mulsingesuppe fra dåden (resten kan fryses)

1 1/2 spsk vinaigre

3 spsk olie

salt og peber

Musingerne sies fra væden, der gemmes.

Agurken skæres i tykke pinde, og tomaten i tynde både, løget hakkes og persillen klippes. Muslingerne blandes med alt det øvrige ganske let, overhældes med den sammenpiskede dressing. Severes med ristet franskbrød og smør, måske også ledsaget af et godt glas øl.

Senest ændretFredag, 22 oktober 2010 20:00
Til toppen