Muslingeret fra Fur Bryghus - Limfjordsmuslinger i koriander salsa
- Skrevet af Nederby@1
Opskrift fra Muslingedagen 2010
Grundtilberedningen af muslinger
Skrub muslingerne med en stiv børste og rens dem for skæg. Smid knuste muslinger ud, og de åbne muslinger, der ikke lukker sig, når man slår på dem.
I en tykbundet gryde lægges laurbærblade, en tsk. hel peber, ½ porre i ringe, lidt persille, et løg skåret i ringe samt gulerod i passende stykker. 1 dl hvidvin tilsættes. Grofthakket hvidløg kan tilsættes efter behag.
Der tændes for gryden, som står få minutter under låg.
Gryden fyldes ca. halvt op med muslinger. Der skal være plads til at muslingerne kan åbne sig.
Let låget efter 3-4 minutter, hvis de øverste muslinger har åbnet sig, så er processen slut.
Man kan evt. for smagens slyld lade muslingerne trække i gryden.
Bemærk: Til alle opskrifter kan bruges muslinger naturel / frosne.
1 kg friske muslinger = 250 g muslinger naturel / frosne
Muslingeret fra Fur Bryghus - Limfjordsmuslinger i koriander salsa
- 4 personer -
200 g muslingekød fra Limfjordsmulsinger
3 modne tomater
1/4 finthakket rødløg
3 spsk god olivenolie
3 spsk hvid balsamico
1 tsk groft havsalt
1 tsk rørsukker
½ potte frisk korianderblade
20 stilke purløg
Tomater skæres i halve og stilken skæres fra.
Herefter skæres tomaterne i små tern
Korianderen hakkes groft, og purløgen klippes i små fine stykker
Bland de resteredne ingredienser sammen
Serveres med groft brød