Menu

Muslingeret fra Fur Bryghus - Limfjordsmuslinger i koriander salsa

  • Skrevet af 

Opskrift fra Muslingedagen 2010

Grundtilberedningen af muslinger

Skrub muslingerne med en stiv børste og rens dem for skæg. Smid knuste muslinger ud, og de åbne muslinger, der ikke lukker sig, når man slår på dem.

I en tykbundet gryde lægges laurbærblade, en tsk. hel peber, ½ porre i ringe, lidt persille, et løg skåret i ringe samt gulerod i passende stykker. 1 dl hvidvin tilsættes. Grofthakket hvidløg kan tilsættes efter behag.

Der tændes for gryden, som står få minutter under låg.

Gryden fyldes ca. halvt op med muslinger. Der skal være plads til at muslingerne kan åbne sig.
Let låget efter 3-4 minutter, hvis de øverste muslinger har åbnet sig, så er processen slut.

Man kan evt. for smagens slyld lade muslingerne trække i gryden.

Bemærk: Til alle opskrifter kan bruges muslinger naturel / frosne.

1 kg friske muslinger = 250 g muslinger naturel / frosne


Muslingeret fra Fur Bryghus - Limfjordsmuslinger i koriander salsa

- 4 personer -

200 g muslingekød fra Limfjordsmulsinger

3 modne tomater

1/4 finthakket rødløg

3 spsk god olivenolie

3 spsk hvid balsamico

1 tsk groft havsalt

1 tsk rørsukker

½ potte frisk korianderblade

20 stilke purløg

Tomater skæres i halve og stilken skæres fra.

Herefter skæres tomaterne i små tern

Korianderen hakkes groft, og purløgen klippes i små fine stykker

Bland de resteredne ingredienser sammen

Serveres med groft brød

Senest ændretFredag, 22 oktober 2010 18:29
Til toppen