Menu

Muslinger m. pesto

  • Skrevet af 

Opskrift fra Muslingedagen 2010

Grundtilberedningen af muslinger

Skrub muslingerne med en stiv børste og rens dem for skæg. Smid knuste muslinger ud, og de åbne muslinger, der ikke lukker sig, når man slår på dem.

I en tykbundet gryde lægges laurbærblade, en tsk. hel peber, ½ porre i ringe, lidt persille, et løg skåret i ringe samt gulerod i passende stykker. 1 dl hvidvin tilsættes. Grofthakket hvidløg kan tilsættes efter behag.

Der tændes for gryden, som står få minutter under låg.

Gryden fyldes ca. halvt op med muslinger. Der skal være plads til at muslingerne kan åbne sig.
Let låget efter 3-4 minutter, hvis de øverste muslinger har åbnet sig, så er processen slut.

Man kan evt. for smagens slyld lade muslingerne trække i gryden.

Bemærk: Til alle opskrifter kan bruges muslinger naturel / frosne.

1 kg friske muslinger = 250 g muslinger naturel / frosne


Muslinger m. pesto

2 kg blåmuslinger

3 charlotteløg

2 spsk olivenolie

 

Grøn Pesto

50 g friskrevet permasan

4 fed hvidløg

1 potte basilikum

1 bdt persille

1 dl olivenolie

Cayennepeber og salt

 

Rød Pesto

50 g friskrevet permasan

4 fed hvidløg

1 potte basilikum

1 bdt persille

1 dl olivenolie

1 dl tomatpuré

½ chili

Tilbehør: Forskellige salatblade

Pil hvidløgsfeddene og pres dem. Blend dem sammen med basilikumbladene, persille og permasan. Tilsæt olie lidt af gangen til massen er cremet.

Smag til med cayennepeber og salt.

Pil og hak charlotteløgene og sted dem klare i olie i en sauterpande.

Hæld hvidvinen over, kom muslingerne i, læg låg på og damp i ca. 5 minutter. Kasser dem der ikke har åbnet sig.

Sæt ovnen på 250 grader og grill.

Tag muslingerne ud af skallerne. Læg dem tilbage i den ene skal sammen med en lille skefuld pesto. Stil muslingerne tæt i en bradepande. Gratiner dem i ca. 1 minut lige før de skal serveres på salatblade.

Senest ændretFredag, 22 oktober 2010 18:23
Til toppen