Menu

Kontrakt med norsk firma skal skaffe tilflyttere til Fur

  • Skrevet af 

Fra Ole Poul Hansen, der er projektleder på Branding Fur, har FurNyt modtaget nedenstående artikel:
Skive Kommune har nu – som den første kommune i Danmark - indgået kontrakt med det norske firma Placement som, hidtil har specialiseret sig i at skaffe tilflyttere fra Holland, Belgien og Tyskland til norske og svenske udkantskommuner. Mange af jer vil sikkert huske, at Gert Rietman  som ejer Placement fortalte om sit arbejde gennem de seneste 7 år på det seminar - Fur 2020 - hvor Branding Fur ”blev skudt igang” tidligere i år

Fra Ole Poul Hansen, der er projektleder på Branding Fur, har FurNyt modtaget nedenstående artikel:

Skive Kommune har nu – som den første kommune i Danmark - indgået kontrakt med det norske firma Placement som, hidtil har specialiseret sig i at skaffe tilflyttere fra Holland, Belgien og Tyskland til norske og svenske udkantskommuner. Mange af jer vil sikkert huske, at Gert Rietman  som ejer Placement fortalte om sit arbejde gennem de seneste 7 år på det seminar - Fur 2020 - hvor Branding Fur ”blev skudt igang” tidligere i år.

Placement skal hjælpe Fur, Rødding og Glyngøre med at skaffe tilflyttere. Firmaet har foreløbigt skaffet mere end 1500 tilflyttere til norske og svenske udkantskommuner. Placement arrangerer den 21-22 januar 2011 for 7. gang Skandinaviske Dage i Holland, hvor repræsentanter for de skandinaviske kommuner og lokalsamfund kan møde potentielle tilflyttere. Sidste gang deltog der 2.000 deltagere i arrangementet. Hovedtalen på mødet i år holdes af den norske Kommunal og Regionalminister.

Når vi har fået kontakt med potentielle tilflyttere til Fur er første skridt, at Placement sørger for at de kommer her for at orientere sig. Hvis de fortsat er interesserede er det næste skridt,at de skal på sprogkursus. For at sikre at så få som muligt ”fortryder” bistår firmaet med at etablere et lokalt modtageapparat. Dette skal sikre, at tilflytterne føler sig velkomne og bliver effektivt integreret i lokalsamfundet. Det indgår også i den service Placement tilbyder at hjælpe arbejdsgivere og andre med at finde frem til tilflyttere med specielle kompetencer.

Ud over de årlige Skandinaviske Dage arrangeres også tema-seminarer for erhvervsdrivende og  møder f.eks. om sundhedssektoren i de skandinaviske lande. Skive Kommune og Sogneforeningen/Branding Fur opdaterer løbende Placement med oplysninger som støtte for deres arbejde.       

Placement et p.t. i gang med at opbygge en database med informationer om bl.a. det danske skattesystem og det danske sundhedsvæsen. Flere informationer kan findes på www.Placement.no

Ole Poul Hansen - 22.10.2010
Branding Fur

Til toppen