Menu

Danmarks skønneste Ø markedsføres

  • Skrevet af 

FurNyt bringer her en artikel skrevet i forbindelsen med Branding Fur projektet, der har til formål at få flere til at bosætte sig på Fur. De har vidst det i mange år, furboerne, men nu er det lige så sikkert, som at der er fossiler på Fur! Fur er kåret til Danmarks skønneste ø. Perfekt timing for øboerne, der lige nu er i gang med en historisk stor markedsføring af øen

FurNyt bringer her en artikel skrevet i forbindelsen med Branding Fur projektet, der har til formål at få flere til at bosætte sig på Fur.

De har vidst det i mange år, furboerne, men nu er det lige så sikkert, som at der er fossiler på Fur! Fur er kåret til Danmarks skønneste ø. Perfekt timing for øboerne, der lige nu er i gang med en historisk stor markedsføring af øen.

Furboerne er enige! Fur er Danmarks skønneste ø, takket være en læserafstemning i Kristeligt Dagblad. Øen i Limfjorden blev kåret som vinderen blandt 20 øer i Danmark.

Sejren falder på et godt tidspunkt

Selvom Fur hvert år bliver besøgt af godt 180.000 turister, så er interessen for øen faldende - baseret på indbyggertallet vel at mærke! Siden midten af tresserne har tallet været nedadgående. I dag ligger indbyggertallet på 856.

Dén udvikling vil furboerne nu vende. Deres målsætning er at nå et indbyggertal over 1000 – et tal der ikke har været set de sidste tyve år.

Branding Fur

Derfor er projektet Branding Fur blevet søsat. Projektet er ambitiøst og den største af sin slags i øens historie. Men furboerne tror på det. De skal bare have åbnet folks øjne for Fur.

Udnævnelsen som "Danmarks Skønneste Ø" falder derfor på et godt tidspunkt. Konkurrencen og ikke mindst sejren giver Fur omtale – positiv omtale!

Projektgruppen bag Branding Fur er med andre ord kommet godt fra start. Projektet skal køre i 2½ år og retter sig især mod børnefamilier og seniorer i Danmark og i nabolandene samt iværksættere og potentielle investorer.

Folkene bag er en gruppe af lokale, kompetente og engagerede ildsjæle, der i samarbejde med eksterne konsulenter skal løfte opgaven i flok. Indenrigs- og Socialministeriet, Skive Kommune og Fuur Sparekasses Almennyttige Fond støtter projektet økonomisk med i alt 1 million kroner.

Pengene skal bruges bredt og omfatter blandt andet en undersøgelse af, hvorfor folk besøger Fur, og hvorfor de flytter dertil, derfra eller helt fravælger Fur som et sted at bo.

Det kræver en målrettet markedsføring at nå "i havn". Men med udnævnelsen som "Danmarks Skønneste Ø", er optimismen endnu større blandt folkene bag Branding Fur.

20.10.2010

Senest ændretFredag, 22 oktober 2010 07:04
Til toppen