Menu

Innovation Fur – Invitation til borgermøde på Fur Færgekro

  • Skrevet af 

EnergiMidt præsenterer kommende fremtidsprojekt på Fur. Onsdag den 27. oktober kl 19:00 indkaldes der til et stort borgermøde på Fur Færgekro, hvor furboerne bliver præsenteret for et stort anlagt projekt af EnergiMidt. Et projekt, der kan løbe op i over 100 millioner

EnergiMidt præsenterer kommende fremtidsprojekt på Fur. Onsdag den 27. oktober kl. 19:00 indkaldes der til et stort borgermøde på Fur Færgekro, hvor furboerne bliver præsenteret for et stort anlagt projekt af EnergiMidt. Et projekt, der kan løbe op i over 100 millioner.

Innovation Fur er navnet på et kommende fremtidsprojekt, der kan gøre limfjordsøen Fur supermoderne inden for IT, vedvarende energi og sundhed. Visionen har udspring i Branding Fur, og nu har EnergiMidt taget stafetten og inviteret furboerne til borgermøde.

- Fur er nytænkende ø, der passer perfekt til vores søgen efter et samfund, hvor vi kan afprøve vores forretningsområder i fuld skala.

Forestil jer Fur som en krystalkugle, hvori vi kan se danskernes hverdag i år 2020 med alle de kommende teknologier, fortæller erhvervschef for vedvarende energi og rådgivning Flemming Kristensen fra EnergiMidt og fortsætter:

- Borgerne på Fur har lyst og vilje til nytænkning, det har de vist med blandt andet Branding Fur initiativet.

Derfor er Flemming Kristensen sikker på, at de vil være interesserede i de produkter og løsninger, øen kan blive udstillingsvindue for:
Solenergi-anlæg ser dagens sol rundt om på øen – sammen med andre energineutrale VE-løsninge.
De unge på får fantastisk gode undervisningsfaciliteter ved hjælp af ny internetteknologi.
Intelligente hjem, hvor komfort, automatisk energistyring og tryghed, går op i en højere enhed.
Tryghed ved hjælp af telemedicin og it-løsninger, der gør afstanden mellem og borgerne og myndigheder/sundhedsvæsenet kortere.
Innovative løsninger i erhvervslivet.

Er der bred enighed om, hvad der skal forfølges, er EnergiMidt parat til at bruge et par millioner i den indledende fase.

- Innovation Fur rummer næsten uanede muligheder. Kommer de rigtige samarbejdspartnere på banen, kan projektet nemt vokse sig til at blive et over 100 millioner kroner foretagende. Vi har allerede haft samtaler med et par af verdens største IT- og energiteknologivirksomheder, og jeg kan sagtens forestille mig, at institutioner som AUC, DTU og Teknologisk Institut også viser interesse, slutter Flemming Kristensen.

Mødet indledes af borgmester Flemming Eskildsen og direktør Holger Blok fra Energi Midt. Efter en gennemgang af projektet er der diskussion af de mange muligheder, det kan rumme for øens nuværende og kommende beboere.

Yderligere oplysninger hos projektleder Ole Poul Hansen, Ole Poul Hansen, Ladegårdsvej 7, 7884 Fur

11.10.2010

Senest ændretLørdag, 08 januar 2011 14:35
Til toppen