Menu

Velkommen til Fur Børnehus

  • Skrevet af 

Fredag den 1. oktober var flaget hejst ved den tidligere børnehave på Fur. Da åbnede nemlig Furs private Børnehus for første gang. På døren til den det nye Børnehus var hængt en lille beskeden grøn seddel med ordene: Velkommen til Fur Børnehus

Fredag den 1. oktober var flaget hejst ved den tidligere børnehave på Fur. Da åbnede nemlig Furs private Børnehus for første gang. På døren til den det nye Børnehus var hængt en lille beskeden grøn seddel med ordene: Velkommen til Fur Børnehus.

Indenfor havde de første børn allerede taget de nymalede lokaler i brug.  Børnehuset er en integreret institution for de 0-6-årige. Vuggestueafdelingen er indrettet i et kontor, der tidligere hørte til børnehaven.

FurNyt besøgte Børnehuset ved 8-tiden. Da var vuggestuebørnene endnu ikke kommet, men børnehusets leder Hanne Hansen fortalte, at de ville komme midt på formiddagen, så de kunne få en rolig start.  Den officielle åbning finder sted fredag den 15. oktober kl. 12.30 – 15.30.

Med åbningen af det private Børnehus er halvandet års usikkerhed omkring børnepasningen på Fur forbi. Den tidligere børnehave hørte under Fursund Skole, men denne så sig ikke økonomisk i stand til at drive børnehaven.  Der var for få børn. Forældrene ønske et kommunalt børnehus, hvor for alle øens o-6-årige.   Kommunens beregninger sagde omkring 15 børn til et kommunalt børnehus, og det var for lidt. Så det blev et nej.  Men det er som bekendt svært at spå om fremtiden og her et halv år efter kan man glæde sig over, at 22 børn er meldt til.

Børnehuset kan kontaktes på mobil 53 58 52 20.

Bestyrelsen for Fur Børnehus håber meget på støtte fra øens befolkning og har i den anledning lavet en ønskeseddel. Ønsker man at støtte direkte økonomisk, så kan benyttes kontonummer: 9100 4502275033 

04.10.2010
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Til toppen