Menu

Højskoledagen i Fur Forsamlingshus

Højskoledagen i Fur Forsamlingshus

For andet år i træk var der højskoledag på Fur og i år kunne arrangørerne fra Fur Menighedsråd, Fur Forsamlingshus og Fur Sogneforening en uge før melde alt udsolgt. Dette års tema var ”Mål, midler og metoder i medierne”.  Til at belyse dette, havde arrangørerne truffet aftale med fem personer, der personligt har kendt hinanden gennem mange år, nemlig journalisterne Lasse Ellegaard, Lasse Jensen, Osama Al-Habahbeh, Ulla Terkelsen og fotografen Carsten Ingemann.

Det kom der en spændende dag ud af, hvor der blev sat fokus på medieverdenen, hvor udviklingen er gået fra ”massemedier” til en ”masse medier” som Lasse Jensen udtrykte det. Der blev også sat fokus på forskellen mellem de arabiske medier og de vestlige.

Lasse Ellegaard gav et oplæg om dagens tema, og lavede en grundig introduktion til de øvrige foredragsholdere, som han har kendt gennem mange år.
Osama Al- Habahbeh, der har arbejdet mange år som journalist i Danmark var kritisk over for danske medier, som han mente ofte var mikrofonholdere for yderligtgående synspunkter. Han mente, at medierne burde vedkende sig deres ansvar i at skabe et godt samfund og styrke demokratiet.  Han mente heller ikke, at medierne viste den sande virkelighed, når de ikke skildrede krigens fulde gru eksempelvis i Afghanistan, ligesom at medierne overdrev terrortruslen i Danmark, som det havde været tilfældet i dækningen af sagen med den etbenede bombemand fra Jørgensens Hotel i København. Det betød, at alle mørklødede mænd som han selv, blev sat under mistanke.

Sidste år bestod frokosten af medbragt mad, med det resultat, at halvdelen tog hjem og spise. I år var der fælles frokost, hvilket fungerede til alles tilfredshed.

Over middag tog Ulla Terkelsen fat. Hun var, som hun sagde, yderst velinformeret om Fur, idet hun havde begyndt dagen med et besøg i Fur Frisørsalon.  I øvrigt var det første gang, at hun besøgte Fur, men forhåbentligt ikke sidste. I over en time fortalte hun om sine mange oplevelser som korrespondent og om, hvordan man skiller det professionelle arbejde som reporter og sine egne følelser for de skæbner og tragedier, som man møder gennem sit arbejde. Med hensyn til medierne omtale af terrortrusler, var hun uenig med den foregåede taler. Hun mente, at det var vigtigt at medierne mobiliserede folk, så de kunne tage sig i agt for mulig terror.

Efter kaffe og ”Grundtvigs-desserten” viste Carsten Ingemann billede fra sine mange rejser rundt til verdens brændpunkter. Mange af hans billeder er taget i de øjeblikke, hvor en begivenhed er slut og en ny begynder.

Til slut stillede alle fem foredragsholdere op i et panel, som besvarede spørgsmål fra salen. Spørgelysten var stor, og det blev næsten spisetid, inden sangen ”Skuld gammel venskab” markerede højskoledagens afslutning.

Et par timer senere mødtes foredragsholderne hjemme hos en af arrangørerne. De fleste af foredragsholderne er nemlig medlemmer af ”medisterakadamiet”, så det var meget om at gøre, at en medisterpølse af forhåbentlig høj kvalitet blev skaffet. Det gav sved på panden hos værten, men det lykkedes at finde en slagter på fastlandet, der ville lægge hovedet på blokken og levere en medister af ”julekvalitet”.  Heldigvis beholdt slagteren sit hoved.  Pølsen blev vel modtaget. En enkelt gæst gik endog så langt som til at sige, at det var den bedste medisterpølse, hun nogensinde havde smagt.

29.09.2010
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

En del af billederne er venligst udlånt af Jonas Straarup Christensen, der er journaliststuderende.  Han deltog sammen med tre andre studerende fra Journalisthøjskole i Højskoledagen.

Senest ændretSøndag, 13 april 2014 19:22
Til toppen