Menu

Geologiens dage 2010

  • Skrevet af 

Danmarks forunderlige undergrund og levende landskaber er i fokus, når Geologiens Dage afholdes for 9. gang den 25. og 26. september med 53 tilbud om ture og oplevelser i Danmark.
Fur Museum står bag 4 af disse arrangementer. Både den 25. og den 26. september vil der således være mulighed for at komme med museets geologer på Fossiljagt på Nord Fur

Danmarks forunderlige undergrund og levende landskaber er i fokus, når Geologiens Dage afholdes for 9. gang den 25. og 26. september med 53 tilbud om ture og oplevelser i Danmark.

Fur Museum står bag 4 af disse arrangementer. Både den 25. og den 26. september vil der således være mulighed for at komme med museets geologer på Fossiljagt på Nord Fur.

Få steder finder man så mange spændende og velbevarede fossiler som i moleret på øerne Fur og Mors i Limfjorden. Det kan være fisk og skildpadder der levede i havet, dengang moleret blev dannet for 55 millioner år siden. Det kan være insekter, der levede på land og med vinden blev ført ud over havet, hvor de gik til grunde. Og hvis man er meget heldig, kan det være rester af datidens fugle.

Vi besøger nogle af de bedste findesteder på den nordlige del af Fur.

Turene er gratis og meget børnevenlige men ikke egnet for gangbesværede.

Begge dage åbner museet en time tidligere end normalt og museets inspektører vil vise rundt i udstillingen og fortælle om de mange unikke fund fra moleret og forklare hvorfor molerlandskabet i den vestlige del af Limfjorden er kandidat til Unescos Verdensarv.


Lørdag den 25. september og Søndag den 26. september.
”Geologiens Dage” – rundvisning om danekræ og Verdensarv på Fur Museum
I anledning af Geologiens Dage er der rundvisning om danekræ og Verdensarv på Fur Museum.
Tid: 11.00-12.00. Mødested: Fur Museum, Nederby 28, Fur. Turledere: Medarbejdere fra museet. Tlf.: 97 59 34 11.
Pris: Normal entre.
Arr.: Museum Salling, Fur Museum.
 
Lørdag den 25. september og Søndag den 26. september.
”Geologiens Dage” - fossiljagt på Nordfur
I anledning af Geologiens Dage er der fossiljagt på Nordfur.
Tid: 12.30-14.00. Mødested: Bette Jenses Hyw, P-pladsen ved Stendalhøje, 7884 Fur. Naturvejledere: Medarbejdere fra museet. Tlf.: 97 59 34 11.
Arr.: Museum Salling, Fur Museum.
 
Læs mere om Geologiens Dage 2010 på http://www.skovognatur.dk/Ud/NetopNu/Geologiens_dage/
 
 
Med venlig hilsen
 
René Lyng Sylvestersen
Museumsinspektør

Museum Salling - Fur Museum
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
T: 9759 3411

Nederby 28 . 7884 Fur . www.museumsalling.dk


Museum Salling er etableret 1. januar 2008 som en fusion af Fur Museum, Sallingsund og Omegns Museum, Skive Kunstmuseum, Skive Museum, Spøttrup Borgmuseum, samt Sallingsund lokalhistoriske Arkiv, Spøttrup lokalhistoriske Arkiv og Sundsøre lokalhistoriske Arkiv. Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/furnyt.dk/public_html/templates/gk_news/html/com_k2/templates/default/item.php on line 191
Til toppen