Menu

Åbent atelier på Ulstedvej

  • Skrevet af 

Nu er det årets sidste chance for at se Lars Hennings billeder på Fur. Lørdag og søndag efter Limfjorden Rundt er der åbent i atelieret på Ulstedvej 3a.

Kom ind og få en lille én mens du kigger på kunst

Nu er det årets sidste chance for at se Lars Hennings billeder på Fur.

Lørdag og søndag efter Limfjorden Rundt er der åbent i atelieret på Ulstedvej 3a.

Kom ind og få en lille én mens du kigger på kunst.

Lørdag 18. september kl. 13-18
Søndag 19. september kl. 10-16

Atelieret vinterlukkes og åbnes først igen til næste forår.

For tre år siden besøgte FurNyt Lars Henning i Sommerhuset på Ulstedvej:

Kunne godt leve af sin kunst, men …

På Ulstedvej 3a ligger der et nyt sommerhus, der umiddelbart ikke skiller sig ud fra så mange andre sommerhuse. Men fem fuglekasser malet i forskellige farver på gavlen på en garage lignende bygning  fortæller noget om interessen for farver og garagen viser sig ikke at  rumme en bil, men derimod et atelier. Her tilbringer kunstneren Lars Henning Andersen det meste af sommeren. 

En dag for et par år siden sad Lars Henning Andersen og hans kone Karin i deres hjem i Esbjerg og studerede ejendomsmarkedet i Jyllands-Posten. De var på udkik efter et billigt fritidshus. Sådan et fandtes på Fur og ingen længe gik turen nordpå. Huset, de havde set i annoncen var nok billigt, men tillige gammelt og stod over for en større renovering. Men blev de ikke betaget af huset, så tabte de til gengæld hjertet til øens natur. Så enden på den udflugt blev, at de købte et nyt sommerhus på Ulstedvej.

Alt dette fortæller Lars Henning Andersen til FurNyts udsendte, mens han står i atelieret og er i gang med at male et stort billede. Grunden til sommerhuskøbet var ligeså meget at finde et sted, hvor Lars Henning kunne få ro til at male. Ud over at være ansat i Teknisk Forvaltning i Esbjerg Kommune, så er han en etableret kunstner, der udstiller sine billeder på adskillige gallerier. Han har også lavet mange udsmykninger for virksomheder og foreninger.

”Jeg kunne godt leve af min kunst”, fortæller Lars Henning, mens han med pensel og hænder kommer maling på det store lærred, men han er lidt bange for, at det ville blive for ensomt udelukkende at skulle male.

Malestilen er den figurativt abstrakte. Det tiltrækkende ved det abstrakte er, at der er plads til fantasien. På adskillige billeder kan man se, at Lars Henning også mestrer det naturalistiske, men han foretrækker at lade fantasien spille med. Og ser man nøjere på billederne, så dukker et væld af figurer op.

”Det skal være nogle mennesker og mytologiske væsner bag”, siger Lars Henning, der for nogle år siden blev meget inspireret af en rejse til Mexico.   

Med hensyn til hvilke kunstnere, der har inspireret ham, så lyder svaret, at alle nutidens abstrakte malere er inspireret af Cobra-malerne, hvor Asger Jorn som bekendt var den mest fremtrædende.
”Jeg vil også male”, lyder det pludselig.

Det er den udsendtes Dagmar på fire år, der er blevet stærkt inspireret til at blive indviet i malerkunstens hemmeligheder. Og inden der er gået mere end et par øjeblikke, så står Dagmar i en kittel, der når jorden og svinger penslen.
Atelieret er indrettet sådan, at lærrederne kan hæftes direkte på væggen og maling på gulvet er heller ikke den store ulykke, så Dagmar har blot at gå i gang.

Væggene er lavet, så lærrederne hæftes direkte på. Så kan Lars Henning tage sine billeder med og arbejde videre i atelieret derhjemme. 

Imens er fru Karin dukket op, og resten af mødet bliver henlagt til terrassen. Dens udsendtes bedre halvdel er nemlig også med, så blev til en snak om det at flytte til Fur og meget andet alt mens noget så dansk som en øl købt syd for grænsen blev nedsvælget.

I mens var Dagmar blevet færdig med sit billede. Mens Dagmars billede kan ses hjemme over hendes seng, så kan Lars Hennings billeder ses på årets Sommerudstilling i Fur forsamlingshus, hvor der er fernisering lørdag den 30. juni kl. 14.00 2007

Yderligere oplysninger kan fås på www.larshenning.dk.

07.09.2010
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. 

Til toppen