Menu

ET ØHUS PÅ FUR

  • Skrevet af 
ET ØHUS PÅ FUR

Kære Furboere og besøgene

 

I forbindelse med kommunens arbejde med en helhedsplan for Fur, blev der nedsat en forsamlingshusgruppe.

Forsamlingshusgruppen havde til formål at afklare hvorledes Furs gamle forsamlingshus kunne fornyes. I den forbindelse blev der ligeledes afsat midler fra helhedsplanen til arbejdet.

 

Undervejs i processen blev det drøftet om det gamle forsamlingshus skulle renoveres, om der skulle bygges nyt og om det kunne integreres i Væksthusets bygninger.

Et stort forarbejde med afklaringer af brugere, behov og skitseringer blev lagt i den efterhånden længere proces.

I vinters blev det i forsamlingshusgruppen besluttet, at nedsætte en arbejdsgruppe med repræsentanter for skole/børnehus, to fra væksthusbestyrelsen og to fra forsamlingshusbestyrelsen.

Arbejdsgruppen havde til hensigt at afklare om væksthuset og forsamlingshuset kunne slås sammen i en samlet Ø-husforening. Hvor bygningerne på Stigsagervej kunne transformeres og danne rammerne for et fremtidigt fælles Øhus.

 

I arbejdsgruppen er scenariet for et Øhus blevet talt godt igennem og der er samlet inspiration fra bl.a. Fjordklyngen ved Skals, - og deres arbejde med at skabe et Kulturhus i Låstrup (http://www.kulturcenter-laastrup.dk/)

Gruppen ser det som en stor fordel at forene kræfterne fra de forskellige foreninger på Fur og skabe ét samlingssted. Særligt et sted der allerede emmer af liv i dagstimerne.

Efter kontakt til de større fonde i Danmark, såsom Realdania, Lokale og Anlægsfonden, etc, er det tydeligt, at der ikke længere gives fondsstøtte til nybyggeri, men udelukkende til transformering af eksisterende bygningsmasse.

Det er tidligere vurderet, at det eksisterende forsamlingshus er i dårlig forfatning, samt har dårlige udvidelsesmuligheder, hvorimod Væksthusets arealer giver mange muligheder for transformation og udvidelser.

 

Onsdag d. blev der afholdt første infomøde omkring arbejdet med et Øhus, med repræsentanter for forskellige foreninger knyttet til husene.

 

På mødet blev der informeret om det videre forløb, hvor tegnestuen LABLAND vil facilitere den videre proces. De vil hjælpe med at stille de rigtige spørgsmål, høre forskellige brugere og afslutte med at udarbejde en dispositionsplan for arealet, samt klargøre materiale vi kan bruge til det store arbejde med at søge fondsstøtte.

 

Vi vil i nærmeste fremtid arrangere et åbent infomøde, hvor vi håber I vil bringe hvad I kan til bordet, så vi sammen kan skabe et godt samlingssted for alle Furboere og besøgende i fremtiden. Har man spørgsmål er man velkommen til at kontakte arbejdsgruppen.

 

De bedste hilsner fra

Arbejdsgruppen

Amalie Højgaard, Karen Ladefoged, John Bertelsen, Peter Bertelsen, Karl Johan Legaard og Astrid Jakobsen Kirk


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/furnyt.dk/public_html/templates/gk_news/html/com_k2/templates/default/item.php on line 191
Til toppen