Menu

Efterårsudstilling september og oktober 2009

Vi glæder os til at præsentere tre kunstnere, som ikke har udstillet i Karolines Hus tidligere. Alle er de meget erfarne kunstnere med udstillings-aktiviteter gennem tredive år. Anerkendte inden for hver sit felt. Malerne er tillige meget poetiske

Karolines Hus på Fur

Fernisering lørdag d. 5. september kl. 15-17.

Vi glæder os til at præsentere tre kunstnere, som ikke har udstillet i Karolines Hus tidligere. Alle er de meget erfarne kunstnere med udstillings-aktiviteter gennem tredive år. Anerkendte inden for hver sit felt. Malerne er tillige meget poetiske.

Gerd Baarstrøm

Uddannet: Århus Kunstakademi 1979 - 82
Debut: Kunstnernes Sommerudstilling 1983.
Udstillinger: Siden 1982 på museer og gallerier i Danmark, Frankrig, Jugoslavien, Italien, Egypten, Belgien, USA, Estland, Litauen, Norge, Japan, Schweiz og Australien.

Gerd Baarstrøms Raku brændte keramik udtrykker optimisme, livsglæde og humor.

Hendes livssyn: ”Ikke noget med at hænge med næbbet” sætter sit konkrete præg på de Raku brændte keramiske skulpturer og relieffer, hvor næbbet et løftet i trodsig kækhed på sprælske fugleformer.

Arbejdsområde: Skulpturer og vægudsmykning i raku og stentøj. Værksted og galleri fra 1982.
Priser: Biennale Prize from the 4th Cairo International Biennale for Ceramics 1998. 


Tove Hoppe

I årene, der gik mellem 6 år og 69 år, har jeg tegnet og malet – professionelt i 30 år. Brikker i livets puslespil lægges med form, farve og linie for at få et indhold og mål i mine billeder. En glæde, at andre finder deres historie i min eventyrhave, der rummer fortællinger fra mit liv fra før og nu – og efter:
Minder, længsel, drøm, undren, bevægelse, kærlighed – en iling i græsset - maler ringene i vandet efter den sten, der blev kastet – ikke nok i overflade og dekoration – ønsker den samlede enhed og helhed – da DET er fortællingens kunst. Kunsten er et forsøg på at give en fornemmelse af livet.
Hvis vi forstod at leve, var der ikke brug for kunsten – men da vi har glemt, hvordan det er at leve, er kunsten nødvendig, for i glimt at få øje på livet. –

Du skal male det, du så eller ser og ikke det, du ved. Ved at gå ud fra det konkrete at udtrykke det abstrakte. I vor tid bliver mellemrummene mindre – det konkrete skubber det abstrakte væk. Kunst er koncentreret liv.
Et maleri bliver næsten et paradoks, hvis man tænker sig, at maleriet skal gengive et stk. af livet. – For livet er i bevægelse, og i samme øjeblik man fastholder det i en fast bevægelse eller rytme, dør det. Naturfolk og børn kan skabe uden erkendelsens besværlige element, men vi, der lever med ”syndefaldet” må først gennem erkendelsen. Det vigtige består i først at gennemleve sansningen og oplevelsen før erkendelsen, da det omvendte kun skaber en gold, intellektuel forståelse, som ingen betydning har. Hvis ikke naturens symboler er tilstrækkelige for at vise det liv, der er bag formen – må kunstneren skabe et nyt symbol for dette liv – måske gengive det abstrakte liv udelukkende og direkte ved form, farve og linie.

Jeg tror det abstrakte er det egentlige liv, og at det konkrete kun er symboler, der er nødvendige for at få faste udgangspunkter for det liv, der burde leves. – Livet går som ringe i vandet, der breder sig som cirkler ud fra den konkrete ting. – Derfor må jeg, når jeg maler, male den konkrete ting, men på en måde, så man føler, der går strømninger, der viser det liv, der er eller var der.
Tove Hoppe, august 2009.



Tove Hoppe, I sommernatten, olie.

 

Else Husted Kjær

” De lyse Dages maler” og digteren
Else Husted Kjær

Er en af poesiens forkæmpere yderst mod vest i Danmark -
med debut på Kunstmuseet i Thorshavn i 1970.
( Modtaget og inviteret af min yndlingsforfatter William Heinesen!)
- drager nu i efteråret til Fur til Karolines Hus !
Siden 1970 er det blevet til ” et hav ” af udstillinger i ind- og udland
– i gallerier og kunstforeninger - bl.a. i Indien og især i Norge - med mange gode og spændende oplevelser i kølvandet !

Poesien er den største gave menneskene har fået – Tænk hvor kedelig verden ville være uden musik – uden digte – uden malerier !

Derfor kæmper jeg for poesien hver dag. Nordvestenvindens friskhed – Stjernernes sang  - Blomsternes  farvepragt – dansende i vinden! Det er her alt sammen – helt herude mod vest ! Poesien ” løfter ” mennesket op – gør os større !
På mine daglige vandreture langs Nissum Fjord, og ikke langt fra  Vesterhavet, hvor vindene tar´ vilde og venlige favntag med verden og mig – fødes mine oliemalerier i tæt symbiose med mine digte og  foredrag ! 
På ferniseringsdagen læser digteren op af egen digte fra digtsamlingen ”Amygdala”

Else Husted Kjær

Grønlandsbillede

 

Senest ændretLørdag, 05 september 2009 20:18

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/furnyt.dk/public_html/templates/gk_news/html/com_k2/templates/default/item.php on line 191
Til toppen